puszka.pl - pysznie!

Domowe tahini do hummusu

Tania i szybka wersja tahini do hummusu.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

sezam
olej

Przygotowanie:

Garść sezamu prażymy na patelni bez oleju, powinien nabrać brązowego koloru. Prażony sezam wrzucamy do naczynia (najlepiej wysokiego) i mielimy blenderem, dolewamy oleju i mielimy dalej, aby powstał sos o konsystencji tahini (gęsta pasta przypominająca masło orzechowe).

WSKAZÓWKA OD PUSZKA.PL:
Jeśli potrzebujecie bardziej precyzyjnych wskazówek, które w szczególności pozwolą wam uniknąć gorzkiego smaku, zobaczcie ten przepis: tahini tradycyjne lub białe - domowe, najlepsze, bez goryczki, bez niepotrzebnych dodatków.
Nadesłał(a) moli monster, dnia: 2007-11-04 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: