Burgery orzechowo-sojowe
		
			Pyszne na ciepło jak i na zimno.
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: ovo-wege
		
	
		
			Składniki:
			
				 na 12 burgerów
 na 12 burgerów
			
			
	
			1 jajko
1 cebula
400 g soi w zalewie pomidorowej
350 g ugotowanego ryżu
150 g bułki tartej
2 łyżki masła orzechowego z kawałeczkami orzechów
1 łyżka przecieru pomidorowego
1/2 łyżeczki suszonej bazylii
1/2 łyżeczki mieszanych ziół
1/2 łyżeczki soli
75 g bułki tartej do obtaczania
1,5 łyżki oleju do smażenia
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Jajko i pokrojoną cebulę zmiksować. Soję dodać do cebuli i grubo zmiksować. Całość wymieszać z ryżem, bułką tartą, masłem orzechowym, przecierem, ziołami i solą.
Uformować 12 burgerów i obtoczyć w bułce. Rozgrzać na patelni olej, smażyć burgery na złoto-brązowo.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: