Spaghetti cukiniowe (z duszonymi warzywami)
		
			Przepis sprawdzony - nawet moja wybredna siostrzyczka jadła aż się jej uszy trzęsły!
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
				 dla  2 osób
 dla  2 osób
			
			
	
			makaron (najlepiej razowy)
1 cukinia (średniej wielkości)
ogórek
pomidor
przecier pomidorowy
olej do smażenia
sól
przyprawy - polecam np. oregano, bazylia, chili
w wersji laktowegetariańskiej: + twarożek + mała papryka
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
				
				
				 
 
				
				
			
		
		Gotujemy makaron.
Cukinię kroimy w plastry (lub w kostkę). Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy cukinię. Smażymy do miękkości i lekkiego zarumienienia. 
Wrzucamy na patelnię pokrojonego w kostkę pomidora i ogórka, dodajemy przecier pomidorowy (ilość - według uznania), przyprawiamy.
Wykładamy na talerz makaron i kładziemy na niego podsmażone warzywa.
	 
	
	
	
		Wskazówki i uwagi:
		W wersji laktowegetariańskiej polecam dodać do sosu posolony twarożek z posiekaną papryką. Wtedy jest jeszcze smaczniejsze!
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: