puszka.pl - pysznie!

Kuskus z wiórkami kokosowymi i rodzynkami

Wychodzi bardzo smaczna, słodka sałatka. Można jeść na śniadanie, deser czy cokolwiek. U mnie w domu nigdy nie postała dłużej niż pół godziny :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

kasza kuskus - 1 część
wiórki kokosowe - 2 części
łuskane pestki słonecznika - 2 części
rodzynki - 2 części
ew. słodzik, cukier lub miód

Przygotowanie:

Wykonanie banalne: kaszę zalać wrzącą wodą i odstawić do napęcznienia. Potem dorzucić wiórki, pestki i rodzynki, wymieszać. Smacznego.

Wskazówki i uwagi:

Oczywiście ilość bakalii jest w zasadzie dowolna, jak przy każdej innej sałatce - im więcej rodzynek i wiórków, tym bardziej słodkie.

Opcjonalnie można dorzucić słodzika (jak ktoś lubi się truć :)) lub cukru, a w wersji nie-vegan dodać miodu. Chyba, że komuś wystarczy słodycz rodzynek i wiórków kokosowych.
Nadesłał(a) ~e., dnia: Aug 31, 2007
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: