kasza kuskus - 1 część
wiórki kokosowe - 2 części
łuskane pestki słonecznika - 2 części
rodzynki - 2 części
ew. słodzik, cukier lub miód
Przygotowanie:
Wykonanie banalne: kaszę zalać wrzącą wodą i odstawić do napęcznienia. Potem dorzucić wiórki, pestki i rodzynki, wymieszać. Smacznego.
Wskazówki i uwagi:
Oczywiście ilość bakalii jest w zasadzie dowolna, jak przy każdej innej sałatce - im więcej rodzynek i wiórków, tym bardziej słodkie.
Opcjonalnie można dorzucić słodzika (jak ktoś lubi się truć :)) lub cukru, a w wersji nie-vegan dodać miodu. Chyba, że komuś wystarczy słodycz rodzynek i wiórków kokosowych.
Nadesłał(a) ~e.,
dnia: 2007-08-31 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.