puszka.pl - pysznie!

Moja jajecznica (z cebulą i bazylią)

Od dziecka nie lubiłam jajecznicy z mięsem, więc taką oto drogą wymyśliłam swoją jajecznicę.


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

3 duże jajka
3 łyżeczki masła
0,5 średniej cebuli
1 łyżeczka (do herbaty) "jarzynki" lub czegoś podobnego
sól
pieprz
bazylia
opcjonalnie świeży szczypiorek lub lubczyk

Przygotowanie:

Wbij do kubka jajka, dodaj przyprawy i wszystko rozmieszaj widelcem na względnie jednolitą masę.

Rozpuść na patelni masło i usmaż na nim na rumiano pokrojoną drobno cebulę. Wlej na gorącą patelnię masę z jajek i smaż pilnując, żeby się nie przesuszyła. Smacznego!

Wskazówki i uwagi:

Wiosną można dodać jeszcze świeżo posiekany szczypiorek, a latem świeży lubczyk.
Nadesłał(a) ~asia-klb, dnia: Mar 26, 2008
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: