puszka.pl - pysznie!

Szpinak z serkiem topionym i czosnkiem

Można jeść danie samo albo nadziewać naleśniki lub ciasto francuskie - pełna dowolność.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

opakowanie mrożonego szpinaku
1 szklanka mleka lub mały pojemnik śmietany
sól
pieprz
przyprawa "jarzynka"
2-3 ząbki czosnku
1 duży serek topiony

Przygotowanie:

Rozmrożony szpinak wrzucamy na patelnię, dolewamy mleka lub śmietanę, dosypujemy soli, pieprzu, jarzynki do smaku i posiekane ząbki czosnku. Dusimy na małym ogniu ok. 15-20 minut tak, aby mleko odparowało.

Kiedy szpinak jest już gęsty, wkładamy serek topiony i mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia.
Nadesłał(a) pajka, dnia: Jul 2, 2007
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: