Wyjątkowo proste i uniwersalne danko, nadaje się na kolację, śniadanie lub nawet szybki obiad do ryżu i sałatki.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
dla 1 osoby
1-2 kiełbaski sojowe
1 średnia cebula
pół zielonej papryki (może być i w innym kolorze)
kilka (4-5) rzodkiewek
zioła prowansalskie
pieprz ziołowy
sól
olej do smażenia
Przygotowanie:
Cebulę obrać i pokroić w drobne kawałeczki. Paprykę i rzodkiewki umyć, pokroić w kostkę. Kiełbaski obrać z osłonek i przekroić na połówki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić na niego najpierw cebulkę, później paprykę, rzodkiewki, na końcu kiełbaski. Przyprawić ziołami, pieprzem, solą. Smażyć 5-7 minut. Smacznego :)
Nadesłał(a) ~en,
dnia: 2007-05-07 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.