puszka.pl - pysznie!

Kiełbaski sojowe z cebulką, rzodkiewką, papryką

Wyjątkowo proste i uniwersalne danko, nadaje się na kolację, śniadanie lub nawet szybki obiad do ryżu i sałatki.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

1-2 kiełbaski sojowe
1 średnia cebula
pół zielonej papryki (może być i w innym kolorze)
kilka (4-5) rzodkiewek
zioła prowansalskie
pieprz ziołowy
sól
olej do smażenia

Przygotowanie:

Cebulę obrać i pokroić w drobne kawałeczki. Paprykę i rzodkiewki umyć, pokroić w kostkę. Kiełbaski obrać z osłonek i przekroić na połówki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić na niego najpierw cebulkę, później paprykę, rzodkiewki, na końcu kiełbaski. Przyprawić ziołami, pieprzem, solą. Smażyć 5-7 minut. Smacznego :)
Nadesłał(a) ~en, dnia: 2007-05-07 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: