Warzywka z curry
Udany eksperyment z tego, co akurat było w lodówce :-)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
1 bakłażan
1 pomidor
1 mała cebula
ok. 10 małych pieczarek
kawałek czerwonej papryki
1 łyżka groszku z puszki
1 łyżka kukurydzy z puszki
sól, pieprz, curry
sok z cytryny
oliwa do smażenia
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w paseczki i podsmażamy na oliwie aż się zeszkli. Dodajemy pokrojone w ćwiartki pieczarki, czekamy aż się trochę podduszą, wrzucamy pokrojoną drobno paprykę, bakłażana pokrojonego w kostkę i dusimy aż wszystko będzie miękkie. Na koniec dodajemy groszek i kukurydzę oraz pokrojonego w kostkę pomidora, doprawiamy solą, pieprzem, curry i sokiem z cytryny.
Jemy! :-)
Wskazówki i uwagi:
Dobre do ryżu albo makaronu ryżowego.
Twoje zapiski: