puszka.pl - pysznie!

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

1 szklanka mleka sojowego (może być z proszku)
2/3 szklanki mąki pszennej
1 kopiasta łyżeczka mąki ziemniaczanej
olej do smażenia

Przygotowanie:

Wymieszać wszystkie składniki, na rozgrzaną teflonową patelnię wlać troszeczkę oleju, chochelką nakładać ciasto, smażyć z obu stron i zajadać np. z dżemikiem domowej roboty.

UWAGI OD ADMINA:

Do ciasta należy dodać jeszcze nie taką znów malutką szczyptę soli i 1 łyżkę oleju (dzięki temu nie trzeba pamiętać o natłuszczaniu patelni, a ciasto nie przywiera). Z podanych proporcji wychodzą 3 naleśniki.
Nadesłał(a) Wanieczek, dnia: May 3, 2007
Źródło/autor przepisu: Polgrunt

Twoje zapiski: