Ziemniaki z pomidorem (proste, ale zadziwiająco smaczne)
To wynik moich eksperymentów, całkiem udany. Żywiłam się tym przez długi czas... I mogę jeszcze dodać, że mojej koleżance (z zawodu mięsnej kucharce) bardzo posmakowało to danie :)
ziemniaki
pomidor (1 duży lub 2 małe)
trochę oleju (jakiegokolwiek i ile kto chce)
trochę "jarzynki" (lub coś podobnego)
Przygotowanie:
Ugotowane, najlepiej jeszcze gorące ziemniaki rozgnieść/ przeciąć widelcem, dodać cienko pokrojony pomidor, olej i jarzynkę. Wymieszać i podgrzać w garnku, aż zostaną widoczne tylko skórki pomidorów, mieszać trochę i tyle.
Wskazówki i uwagi:
Jak ktoś lubi kremik, to ziemniaki muszą być rozgotowane. Można to przyrządzić w jednym garnku :).
Nadesłał(a) KAN,
dnia: 2007-02-22 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.