puszka.pl - pysznie!

Pasta z bobu i szpinaku

Przepis własny, sprawdzony i oczywiście ok.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

500 g bobu
500 g szpinaku (mrożonego lub świeżego)
3-4 ząbki czosnku
4 łyżki serka mascarpone (opcjonalnie)
1-2 łyżki kaszy manny (opcjonalnie)
sól
kminek
pieprz ziołowy
olej do smażenia

Przygotowanie:

Bób ugotować i obrać ze skórek. Szpinak podsmażyć, wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem i smażyć na patelni jeszcze przez 1 min.

Masę połączyć z ugotowanym bobem, serkiem i kaszą. Dodać przyprawy (szczególnie kminek, pieprz ziołowy i sól). Całość zmiksować. Ostudzić. Podawać z pieczywem razowym.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2007-01-29 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: