puszka.pl - pysznie!

Soczewica z warzywami (włoszczyzną)

Bardzo dobrze smakuje jako samodzielne danie na ciepło :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

soczewica zielona i czerwona
2 marchewki
2 pietruszki (korzeń)
mały seler
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz ziołowy

Przygotowanie:

Obierz warzywa i ugotuj je w lekko osolonej wodzie. Gdy będą miękkie wyjmij je, a na wywarze ugotuj soczewicę (pomieszaj obie, ilość zależy od Ciebie)- ok. 10 min.

Pokrój warzywa w kostkę i dodaj do soczewicy, do wszystkiego dodaj jeszcze 2 duże łyżki koncentratu pomidorowego i dopraw do smaku ziołami.
Nadesłał(a) luna 83, dnia: 2006-12-11 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: