Soczewica z warzywami (włoszczyzną)
		
			Bardzo dobrze smakuje jako samodzielne danie na ciepło :)
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
				
 dla  2 osób
			
			
	
			soczewica zielona i czerwona
2 marchewki
2 pietruszki (korzeń)
mały seler
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz ziołowy
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Obierz warzywa i ugotuj je w lekko osolonej wodzie. Gdy będą miękkie wyjmij je, a na wywarze ugotuj soczewicę (pomieszaj obie, ilość zależy od Ciebie)- ok. 10 min.
Pokrój warzywa w kostkę i dodaj do soczewicy, do wszystkiego dodaj jeszcze 2 duże łyżki koncentratu pomidorowego i dopraw do smaku ziołami.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: