pół paczki mrożonego rozdrobnionego szpinaku (np. Hortex)
4 kotlety sojowe
kostka rosołowa (wegetariańska)
czubata łyżka mąki (użyłam razowej, ale kukurydziana też chyba pasuje)
cynamon - 1 łyżeczka
imbir - trochę mniej
szczypta gałki muszkatołowej
sól
pieprz
Przygotowanie:
Do 2 szklanek wody wrzucić mrożony szpinak połamany na kawałki i rozkruszoną kostkę rosołową. Gotować na wolnym ogniu. Kiedy szpinak się roztopi, rozdrobnić go łyżką, aby nie było grudek. Mąkę rozmieszać w odrobinie wody, wlać do garnka, dosypać przypraw, pozostawić na ogniu na moment.
Kotlety sojowe ugotować i pokroić w paski, włożyć je do misek. Nalać zupy. SMACZNEGO :)
Nadesłał(a) ~Aqueda,
dnia: 2006-11-06 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.