Jajka z majonezem i kukurydzą
Jak ktoś lubi kukurydzę, to powinien być zachwycony :) Przepis pochodzi od mojej cioci, która dużo eksperymentuje. Te jajka jej wyszły zachwycające. W mojej rodzinie wyjeżdżają na stół jako przystawka. No i ja opycham się na śniadanie (z bułką z masłem, miodzio).
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:
dla 1 osoby
2 jajka na twardo
ok. 4-5 łyżek kukurydzy z puszki
sporo majonezu
ew. szczypiorek (ile kto lubi zielonego, mój brat np. nazywa wszelką zieleninę "wodorostami" i trzeba pominąć)
Przygotowanie:
Jajka gotuje na twardo. Na talerzyk wykładam osączoną kukurydzę z puszki, a na to kładę połówki jajek na twardo. Dodaję majonez (sporo!) i posypuję szczypiorkiem.
Wskazówki i uwagi:
Najlepsze z majonezem babuni.
Twoje zapiski: