puszka.pl - pysznie!

Jajka z majonezem i kukurydzą

Jak ktoś lubi kukurydzę, to powinien być zachwycony :) Przepis pochodzi od mojej cioci, która dużo eksperymentuje. Te jajka jej wyszły zachwycające. W mojej rodzinie wyjeżdżają na stół jako przystawka. No i ja opycham się na śniadanie (z bułką z masłem, miodzio).


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 1 osoby

2 jajka na twardo
ok. 4-5 łyżek kukurydzy z puszki
sporo majonezu
ew. szczypiorek (ile kto lubi zielonego, mój brat np. nazywa wszelką zieleninę "wodorostami" i trzeba pominąć)

Przygotowanie:

Jajka gotuje na twardo. Na talerzyk wykładam osączoną kukurydzę z puszki, a na to kładę połówki jajek na twardo. Dodaję majonez (sporo!) i posypuję szczypiorkiem.

Wskazówki i uwagi:

Najlepsze z majonezem babuni.
Nadesłał(a) ~Żaba, dnia: Nov 1, 2006
Źródło/autor przepisu: przepis osobistej cioci

Twoje zapiski: