puszka.pl - pysznie!

Aksamitna zupa koperkowa

Pyszna i prosta zupka. Szkoda tylko, że śmietanka sojowa droga. :(


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

1/2 l rosołku warzywnego (może być z kostki)
2 pęczki koperku
olej do smażenia
kartonik (ok. 100 g) śmietany sojowej [albo zwykłej w wer. niewegańskiej]
sól
makaron nitki, ilość wedle upodobania :)

Przygotowanie:

Najpierw rozcieńczam rosołek we wrzątku, potem siekam koperek, 3/4 podsmażam na patelni i wrzucam do rosołku. Wlewam śmietankę, posypuję pozostałym koperkiem. Osobno gotuję makaron nakładam na talerze i zalewam zupą.
Nadesłał(a) vegAnka, dnia: 2006-10-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepis znalazłam w jakiejś "wszystkożernej" książce i przerobiłam :)

Twoje zapiski: