4 kromki chleba
1 pieczarka
1 mała cebulka
1 pomidor
10 dkg żółtego sera
1 jajko
olej (do smażenia)
masło (do posmarowania chleba)
keczup, majonez do smaku.
przyprawy : pieprz, sól, oregano, słodka papryka, ostra papryka
Przygotowanie:
Smarujemy 4 kromki chleba masłem. Chlebek przyprawiamy solą, pieprzem, oregano, słodką i ostrą papryką. Pieczarkę (surową), cebulkę, pomidora (bez skórki) kroimy w cieniuteńkie plasterki (najlepiej grubości kartki papieru ;) Plasterki warzyw kładziemy na 2 kromki chleba. Kromki te obkładamy także jak największą ilością żółtego sera. Tak misternie przygotowane kanapki przykrywamy 2 pozostałymi kromkami chleba.
Na talerzu rozrabiamy jajko. Moczymy w nim kanapki i wrzucamy na gorący olej. Podpiekamy około 10 min.
Wskazówki i uwagi:
Najlepiej by było gdyby żaden ze składników położonych na kromkach chleba nie wystawał poza pieczywo, wówczas nic nie przypala się.
Nadesłał(a) ~fanta,
dnia: 2006-09-30 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.