puszka.pl - pysznie!

Makaron na szybko - zasmażany z fasolą i jajkiem

Danio powstało w procesie co-tam-zostało-w-lodówce, więc jeśli mamy przygotowane składniki, zrobienie go zajmuje nie więcej niż 10 minut. Smacznego :)


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 1 osoby

cebulka
fasola, soja, groszek, ciecierzyca lub soczewica (z puszki lub ugotowana)
makaron (ugotowany)
jajko (surowe)
olej lub oliwa do smażenia
sól
pieprz
bazylia
oregano
ew. inne przyprawy

Przygotowanie:

Solimy cebulkę, zostawiamy aż zmięknie. Gotujemy makaron.

Cebulę podsmażamy. Dodajemy fasolkę (można ugotować poprzedniego dnia), jeżeli jest z puszki to razem z sosem. Dodajemy makaron (można go ugotować poprzedniego dnia), mieszamy. Wbijamy jajko, mieszamy aż do połączenia się składników i ścięcia się jajka. Gdzieś w międzyczasie dodajemy przyprawy wg uznania.

Wskazówki i uwagi:

Można mieszać z innymi warzywami, np. pieczarkami, papryką, kukurydzą, albo dodać ulubione przyprawy i czosnek. Dobre z ogórkiem kiszonym (nie smażymy go).
Nadesłał(a) pidzama, dnia: Sep 17, 2006
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: