Potrawa jest bardzo łatwa, prosta i szybka w przyrządzeniu.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
dla 2 osób
1/2 kg ziemniaków
1/2 kg cebuli
kilka pieczarek
2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól
czerwona papryka
zioła (oregano, bazylia, majeranek)
kminek
Przygotowanie:
Obieramy cebulę, kroimy w pasemka i szklimy w rondlu. Gdy leciutko się przyrumieni, wrzucamy do niej pokrojone w plasterki pieczarki i znów podsmażamy.
W tym czasie obieramy ziemniaki, kroimy w dość grubą kostkę i wrzucamy do rondla. Dodajemy koncentrat i przyprawy, wlewamy pół szklanki wody i pozostawiamy na ogniu aż do momentu, gdy ziemniaczki będą miękkie :)
Nadesłał(a) owsianka,
dnia: 2006-08-28 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.