puszka.pl - pysznie!

Szpinak z cukinią, papryką i makaronem - mniam

Można z tego robić różne wariacje, ale szpinak z cukinią smakuje wyśmienicie.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

szpinak mrożony - jedno opakowanie
2 ząbki czosnku
makaron sojowy albo zwykły - kształt dowolny

średnia cukinia (albo pół dużej, jak kto woli)
2 papryki (kolor dowolny, najlepiej czerwona)
2-3 średnie cebule
oliwa do smażenia
sól
pieprz
papryka słodka
papryka ostra

Przygotowanie:

Kroimy cukinię w dość dużą kostkę, a paprykę i cebulę w drobną kostkę. Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucamy najpierw cebulę i paprykę, smażymy chwilę, po czym dorzucamy pokrojoną cukinię. Smażymy do miękkości, doprawiamy.

Oddzielnie gotujemy szpinak. Gdy się rozpuści, doprawiamy dwoma ząbkami czosnku i solą, wrzucamy do gotowej cukinii, chwilę razem smażymy.

Do tego podajemy makaron. Fajnie wygląda i, oczywiście, smakuje zmieszane z makaronem sojowym.
Nadesłał(a) moli monster, dnia: Jul 19, 2006
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: