szpinak mrożony - jedno opakowanie
2 ząbki czosnku
makaron sojowy albo zwykły - kształt dowolny
średnia cukinia (albo pół dużej, jak kto woli)
2 papryki (kolor dowolny, najlepiej czerwona)
2-3 średnie cebule
oliwa do smażenia
sól
pieprz
papryka słodka
papryka ostra
Przygotowanie:
Kroimy cukinię w dość dużą kostkę, a paprykę i cebulę w drobną kostkę. Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucamy najpierw cebulę i paprykę, smażymy chwilę, po czym dorzucamy pokrojoną cukinię. Smażymy do miękkości, doprawiamy.
Oddzielnie gotujemy szpinak. Gdy się rozpuści, doprawiamy dwoma ząbkami czosnku i solą, wrzucamy do gotowej cukinii, chwilę razem smażymy.
Do tego podajemy makaron. Fajnie wygląda i, oczywiście, smakuje zmieszane z makaronem sojowym.
Nadesłał(a) moli monster,
dnia: 2006-07-19 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.