puszka.pl - pysznie!

Surówka z marchewki z rodzynkami


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

pęczek marchwi
1 filiżanka rodzynek

sos:
3 łyżeczki octu winnego
1 łyżeczka cukru
sól
pieprz
1/3 filiżanki oliwy

Przygotowanie:

Marchewkę obieramy ze skóry i ścieramy na tarce średniego rozmiaru. W oddzielnym naczyniu mieszamy ocet z cukrem, solą i pieprzem. Ubijamy stopniowo dodając oliwę. Polewamy sosem marchewkę wrzucając do niej rodzynki. Mieszamy. Wkładamy do lodówki na około godzinę.

Wskazówki i uwagi:

Można podać razem z surówką z selera, by stworzyły kontrastową kompozycję.
Nadesłał(a) pat, dnia: Aug 27, 2000
Źródło/autor przepisu: Letnie salaty - artykuł z Kuriera Plus

Twoje zapiski: