Szpinakers pasta
Najlepsze na bułeczkach z sałatą i ogórkiem :)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
200 g szpinaku - z puszki, mrożonki, świeży najlepszy
mała cebula
2 ząbki czosnku
olej do smażenia
1 duży, dojrzały pomidor lub 2 łyżeczki koncentratu
1/4 łyżeczki pieprzu
1/2 wegetariańskiej "kostki rosołowej" lub łyżeczka "warzywka"
Przygotowanie:
Podsmażamy posiekaną w kostkę cebulkę i czosnek, tak by czosnek się nie spalił, a cebulka może się lekko przyrumienić. Dodajemy szpinak i przyprawy, mieszamy, ew. dodajemy trochę wody, mieszamy. Dodajemy pieprz i pokrojonego w kosteczkę pomidorka, podsmażamy aż uzyskamy konsystencję pasty odpowiedniej do smarowania.
Twoje zapiski: