puszka.pl - pysznie!

Szpinakers pasta

Najlepsze na bułeczkach z sałatą i ogórkiem :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

200 g szpinaku - z puszki, mrożonki, świeży najlepszy
mała cebula
2 ząbki czosnku
olej do smażenia
1 duży, dojrzały pomidor lub 2 łyżeczki koncentratu
1/4 łyżeczki pieprzu
1/2 wegetariańskiej "kostki rosołowej" lub łyżeczka "warzywka"

Przygotowanie:

Podsmażamy posiekaną w kostkę cebulkę i czosnek, tak by czosnek się nie spalił, a cebulka może się lekko przyrumienić. Dodajemy szpinak i przyprawy, mieszamy, ew. dodajemy trochę wody, mieszamy. Dodajemy pieprz i pokrojonego w kosteczkę pomidorka, podsmażamy aż uzyskamy konsystencję pasty odpowiedniej do smarowania.
Nadesłał(a) ~:-), dnia: 2006-05-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: od koleżanki ;)

Twoje zapiski: