puszka.pl - pysznie!

Pasta awokado z mlekiem i ogórkiem

Wymyśliłam i działa. Znajomym smakuje, więc się dzielę :)


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

1 awokado
ogórek (tyle samo co avocado)
1 łyżka masła
1/3 szklanki mleka
1 łyżka oleju

Przygotowanie:

Obrane awokado, ogórek ze skórką, masło i mleko miksujemy, aż do uzyskania pasty o jednolitej konsystencji.

Wskazówki i uwagi:

Na kanapce przyprawiam pieprzem jeżeli kanapka jest na słono. Dodaję dżemu jeśli mam ochotę na słodkie. Pasta zmieszana z przecierem pomidorowym smakuje podobnie do pasztetu, więc można ją zjadać z musztardą.
Nadesłał(a) cicha, dnia: Mar 22, 2006
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: