puszka.pl - pysznie!

Pasztet z soi i szpinaku


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

1/2 kg soi
warzywa, np. szpinak + brokuły lub marchew
2 jajka
sól
gałka muszkatołowa
trochę ziół - majeranek lub inne
pieprz
ew. trochę imbiru
ew. 2-3 łyżki dobrej oliwy

Przygotowanie:

Ugotować soję. Zemleć w maszynce 1-2 razy, jak kto lubi.

Dodać ugotowane dowolne warzywa. Ja dodaję na mocno zielono: brokuły + rozmrożony szpinak, a na mniej zielono: marchew + szpinak. Dodajemy 2 jajka, przyprawy i ew. 2-3 łyżki dobrej oliwy. Piec około 45-55 minut.

Wskazówki i uwagi:

Soję łączyłam też z pieczarkami, cebulą i samą marchwią, aby pasztet był bardziej czerwony.
Nadesłał(a) ~wojtasiaki@poczta.onet.pl, dnia: Feb 11, 2006
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: