puszka.pl - pysznie!

Ciastka z podsmażanych płatków owsianych

Błonnik aż wychodzi z piekarnika. Znajomi uwielbiają - mąż też.


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

torebka płatków owsianych zwykłych
ok. 1 kostka masła
dowolna ilość cukru
1 szklanka mąki
2 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
ulubiony aromat
ew. bakalie: rodzynki, orzechy, sezam

Przygotowanie:

Na patelni w woku roztopić masło, podsmażyć płatki z cukrem, następnie wymieszać z pozostałymi składnikami. Można dodać bakalie: namoczone rodzynki, orzechy, sezam, co kto lubi.

Kłaść na blachę łyżką i piec około 10-15 minut.
Nadesłał(a) ~wojtasiaki@poczta.onet.pl, dnia: 2006-02-11 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: