Naleśniki z brokułami (farsz) lub brokułowy sos do makaronu
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			torebka mrożonych brokułów
2 kostki bulionu lub bulion w proszku (ja używam Knorra "z oliwą i bazylią do ryżu i makaronu", ale on nie jest wege)
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Usmażyć zwykłe naleśniki. Najważniejsze jest nadzienie: torebka mrożonych brokułów i 2 kostki bulionu. Brokuły ugotować w wodzie z kostkami i ugnieść na purre. Naleśniki nadziewać i zawijać.
Z tym purre można podawać dowolny makaron. Należy tylko zrobić luźniejszy, mniej gęsty sos.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: