pszenica namoczona przez noc
truskawki(mogą być mrożone)
ew. coś do słodzenia
ew. jogurt lub maślanka
Przygotowanie:
Namoczoną przez noc pszenicę gotujemy do miękkości (mi zajmuje to 15-20 min. i uważam, że jest już smaczna). Truskawki kroimy na drobne kawałki (jeśli są mrożone, to musimy je lekko rozmrozić do pokrojenia). Ugotowaną pszenicę odcedzamy, wrzucamy z powrotem do garnka, dodajemy truskawki i gotujemy kilka minut na małym ogniu, często mieszając (można troszkę posłodzić). Jeśli truskawki był mrożone, to tak długo, aż całkowicie sie rozmrożą i będą ciepłe.
Potrawkę możemy zjeść np. z jogurtem truskawkowym lub maślanką.
Wskazówki i uwagi:
Świetnie pobudza w zimowy poranek.
Nadesłał(a) JAGA,
dnia: 2006-02-11 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.