1 torebka ryżu
1/2 puszkkki kukurydzy
rodzynki
kilka krążków ananasa
opcjonalnie:
- kilka brzoskwiń z puszki
- orzechy, np. włoskie
- cukier do smaku, jeśli ktoś lubi
- śmietana lub jogurt, do tego cukru, jeśli ktoś lubi (ja nie lubię!)
Przygotowanie:
Gotujemy ryż trochę dłużej niż jest podane na opakowaniu. Dodajemy kukurydzę, rodzynki, krążki ananasa pokrojone na kawałeczki, a do tego opcjonalnie pokrojone brzoskwinie, orzechy (mogą być pokrojone na małe kawałeczki, ale nie muszą) i jogurt lub śmietanę wymieszaną z cukrem. Można od razu jeść.
Wskazówki i uwagi:
Składniki można mieszać w dowolnych ilościach i proporcjach, wedle waszego gustu lub ochoty.
Nadesłał(a) Kama 2006,
dnia: 2006-01-22 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.