puszka.pl - pysznie!

Paprykarz (papryka duszona z pomidorami i oliwkami)

świetnie smakuje jako nadzienie do pierożków /po odparowaniu ma odpowiednia konsystencje/.
polecam posypać łagodnym serem (w wersji lakto-vege).



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

papryka zielona, żółta, czerwona
garść zielonych oliwek
puszka pulpy pomidorowej (przecieru pomidorowego)
ząbek czosnku
pół białej cebuli
olej/ oliwa do smażenia

papryka słodka
papryka ostra, chili
zioła wg. uznania, polecam prowansalskie lub oregano

Przygotowanie:

Paprykę kroimy w dosyć drobną kostkę, oliwki na pół, cebulę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę.

Szklimy cebulę na oliwie, dodajemy wyciśnięty czosnek, potem całą resztę, przyprawiamy i dusimy aż papryka zmięknie.

Wskazówki i uwagi:

Uwaga! Oliwki są słone!
Nadesłał(a) futszak, dnia: 2006-01-22 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: