puszka.pl - pysznie!

Pasta grochowa z majerankiem i czosnkiem

Najlepsza na ciemnym chlebie, posypana siemieniem lnianym, z pomidorem lub ogórkiem konserwowym.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

150 g łuskanego grochu
3 łyżki dowolnego oleju lub oliwy (dobrze, jeśli zimnotłoczonej)
czosnek
4 kopiaste łyżeczki suszonego majeranku
pieprz czarny
sól
pół małej cebuli

Przygotowanie:

Groch ugotować na miękko, mocno odcedzić, rozgnieść widelcem razem z olejem. Zgnieść w prasce czosnek, dodać do pasty, wsypać majeranek, popieprzyć mocno i dosolić, przez chwilę ugniatać. Posiekać cebulkę, dodać, zamieszać.
Nadesłał(a) ~Y, dnia: 2005-12-27 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: