puszka.pl - pysznie!

Ryż z soczewicą i pieczarkami w sosie śmietanowym


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

4 łyżki ryżu
4 łyżki soczewicy czerwonej
1 łyżka soczewicy zielonej
1/2 kostki warzywnej
1 cebula
2 średnie pieczarki
olej do smażenia
1 łyżka śmietany
pieprz

Przygotowanie:

Do niewielkiego garnuszka wrzucić ryż, soczewicę i kostkę warzywną, gotować 15 min. W międzyczasie pokroić w kostkę cebulę i pieczarki, podsmażyć na patelni.

Z garnuszka odlać wodę zostawiając tylko trochę na sos :). Przerzucić zawartość garnuszka na patelnię i zamieszać, dodać pieprzu. Dodać łyżkę śmietany, rozprowadzić i poczekać aż ładnie się połączy. Zjeść :).
Nadesłał(a) falka, dnia: Dec 27, 2005
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: