Smażone panierowane grzyby (kapelusze)
		
			Podawać z ziemniakami.
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: ovo-wege
		
	
		
			Składniki:
			
				
 dla  3 osób
			
			
	
			10 sporych kapeluszy pieczarek bądź innych grzybów
1 jajko
bułka tarta
przyprawy do smaku (np. papryka i pieprz)
olej lub masło do smażenia
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
				
				
				
 
				
				
			
		
		Grzyby obrać, wysuszyć. Obtoczyć w jajku i bułce tartej, dodać przyprawy. Smażyć ok. 5 minut z obu stron. Smacznego!
	 
	
	
	
		Wskazówki i uwagi:
		Jeśli ktoś lubi, może położyć na wierzchu kawałek sera żółtego,  aby się roztopił.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: