puszka.pl - pysznie!

Makaron w sosie ziołowym z migdałami i rodzynkami

Pyszne.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 3 osób

makaron, najlepiej jakiś większy
migdały lub orzechy
garść rodzynek
kostka warzywna
kminek
rozmaryn
oregano
olej do smażenia

Przygotowanie:

Ugotować makaron, zmielić migdały. W kubku zalać wrzątkiem garść rodzynek i kostkę warzywną.

Usmażyć na oleju w kolejności: kminek, rozmaryn, oregano; po chwili dodać migdały uważając, by się nie przypaliły; chwilę pomieszać wszystko razem, dodać zawartość kubka (rodzynki z kostką warzywną), smażyć ciągle mieszając do momentu odparowania wody - do uzyskania konsystencji sosu.

Połączyć z makaronem.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: Dec 27, 2005
Źródło/autor przepisu: Ola

Twoje zapiski: