puszka.pl - pysznie!

Pory w sosie balsamicznym na zimno


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

6 porów
sól

sos balsamiczny:
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka octu winnego
1 łyżeczka oleju sezamowego
1 łyżka soku malinowego
sól
pieprz

Przygotowanie:

Odetnij i umyj zielone części pora. W garnku zagotuj wodę z odrobiną soli i wrzuć pory na ok. 15 minut (w zależności od ich grubości). Gotuj, aż trochę zmiękną. Potem odcedź, przełóż na talerz i zostaw do ostygnięcia.

W miseczce wymieszaj sos z oliwy, octów i oleju sezamowego. Dodaj sok malinowy, posól, popieprz. Ostudź pory i polej sosem.
Nadesłał(a) askorek, dnia: 2006-02-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Twój Styl

Twoje zapiski: