puszka.pl - pysznie!

Sałatka Feanese - ziemniaczana z fasolą i chrupiącymi kiełkami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

4 duże ziemniaki z ładną skórką
1/2 opakowania kiełków fasoli lub soi (świeże!)
3/4 puszki fasolki czerwonej

1/2 łyżeczki soli gruboziarnistej
ząbek czosnku
kilka kropli soku z cytryny
3-4 łyżeczki musztardy francuskiej (całe ziarenka gorczycy)
pieprz czarny

Przygotowanie:

Ugotować ziemniaki w łupinkach, ostudzić, pokroić w kostkę. Wymieszać z pozostałymi składnikami (fasola, kiełki). Sól utrzeć z ząbkiem czosnku i kilkoma kroplami soku cytrynowego, wymieszać dokładnie z sałatką. Dodać musztardę, oprószyć pieprzem.

Bon apetit! ;)

Wskazówki i uwagi:

Proporcje składników można modyfikować.
Nadesłał(a) ~czerwona stopa, dnia: 2005-11-11 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: