4 duże ziemniaki z ładną skórką
1/2 opakowania kiełków fasoli lub soi (świeże!)
3/4 puszki fasolki czerwonej
1/2 łyżeczki soli gruboziarnistej
ząbek czosnku
kilka kropli soku z cytryny
3-4 łyżeczki musztardy francuskiej (całe ziarenka gorczycy)
pieprz czarny
Przygotowanie:
Ugotować ziemniaki w łupinkach, ostudzić, pokroić w kostkę. Wymieszać z pozostałymi składnikami (fasola, kiełki). Sól utrzeć z ząbkiem czosnku i kilkoma kroplami soku cytrynowego, wymieszać dokładnie z sałatką. Dodać musztardę, oprószyć pieprzem.
Bon apetit! ;)
Wskazówki i uwagi:
Proporcje składników można modyfikować.
Nadesłał(a) ~czerwona stopa,
dnia: 2005-11-11 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.