puszka.pl - pysznie!

Naleśniki ze szpinakiem pod żółtym serem


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

2 pełne szkl. mąki (nawet troszkę więcej)
2 jajka
1 szkl. przegotowanej wody
olej do smażenia

szpinak mrożony lub świeży
300 g żółtego sera
sól
pieprz

Przygotowanie:

Wyrabiamy ciasto naleśnikowe, smażymy naleśniki i odkładamy na bok.

Rozmrażamy w garnuszku na małym ogniu szpinak. Gdy już jest rozmrożony, dodajemy utarty żółty ser i mieszamy (oczywiście ściągamy garnek z gazu), doprawiamy do smaku pieprzem i solą...

Gdy już jest wymieszany, bierzemy naleśniki i nakładamy farsz... Następnie zapiekamy w piekarniku przez 5-8 minut. Pycha!!! Polecam.
Nadesłał(a) olka-jaga, dnia: Sep 7, 2005
Źródło/autor przepisu: Przepis podłapany od kogoś (nie pamiętam gdzie)

Twoje zapiski: