Lody czekoladowe z mrożonego kakao i bananów
		
			Może wydawać się, że to dużo roboty, ale tak naprawdę wystarczy raz je zrobić i potem nie można się oderwać!
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			mleko sojowe 
1/6 szklanki gorzkiego kakao (ok. 3-4 łyżki)
słód daktylowy lub inny, ew.fruktoza lub nierafinowany cukier
banan 
troszkę wody
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Do kakao dodać słodu według uznania i trochę gorącej wody - tak na wyczucie, ciągle mieszając, by powstała gęsta polewa czekoladowa. Następnie polewę zalać mlekiem i wymieszać.
Przygotowany "napój-kakao" wlać do torebek do lodu lub pojemniczka do robienia lodu (może to takie nie do końca eko, ale jak się ma ochotę na lody...) i wstawić na kilka godzin do zamrażarki. Najlepiej jednego dnia przygotować składniki, aby następnego dnia mieć super podwieczorek.
Następnie, gdy już nasza 'masa' zamarznie, wrzucić kostki czekoladowego lodu do jakiegoś malaksera wraz z bananem i zmiksować na gładką masę.
	 
	
	
	
		Wskazówki i uwagi:
		Lody przełożyć do pucharków, polać polewą czekoladową (przygotowaną tak samo jak powyżej - z kakao, słodu i wody) i przyozdobić wg. uznania wiórkami, bakaliami i owocami.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: