fasolka szparagowa (ok. 400 g)
5 marchewek
2 małe pory
cebula
granulat sojowy (100 g)
1 płaska łyżka soli
olej do smażenia
odrobina mleka do zabielenia sosu
odrobina mąki
jarzynka
pieprz
majeranek
Przygotowanie:
W małym garnku wstaw niewielką porcję pokrojonej fasolki szparagowej, dodaj sól do smaku. W tym czasie na głębokiej patelni usmaż pokrojoną w talarki marchewkę, pora i cebulę. Granulat sojowy zalej gorącą wodą i czekaj aż będzie miękki. Do miski z granulatem możesz dodać trochę jarzynki dla smaku. Następnie dodaj go do warzyw na patelni i zalej gorącą wodą.
Kiedy fasolka będzie już miękka, dodaj ją do składników na patelni, duś przez jakiś czas, a następnie zabiel sos. Dodaj przyprawy. Nie zapomnij o majeranku!
Nadesłał(a) Africa,
dnia: 2006-04-03 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.