puszka.pl - pysznie!

Sałatka z kalafiora i fasolki szparagowej z winegretem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 5 osób

250 g fasolki szparagowej
1/2 kalafiora
2 ogórki małosolne
marchewka
łyżka posiekanej natki

winegret:
łyżka soku z cytryny
łyżeczka musztardy
szczypta soli
2 łyżki oliwy

Przygotowanie:

Fasolkę oczyścić, opłukać, długie strąki pokroić na pół. Kalafior umyć, podzielić na różyczki. Warzywa ugotować (osobno) w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić.

Ogórki pokroić w plasterki. Marchewkę oskrobać, opłukać, zetrzeć.

Sok z cytryny wymieszać z musztardą i szczyptą soli, roztrzepać z oliwą. Warzywa włożyć do miski, polać sosem, wymieszać.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2006-02-19 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: