Sałatka z kalafiora i fasolki szparagowej z winegretem
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
dla 5 osób
250 g fasolki szparagowej
1/2 kalafiora
2 ogórki małosolne
marchewka
łyżka posiekanej natki
winegret:
łyżka soku z cytryny
łyżeczka musztardy
szczypta soli
2 łyżki oliwy
Przygotowanie:
Fasolkę oczyścić, opłukać, długie strąki pokroić na pół. Kalafior umyć, podzielić na różyczki. Warzywa ugotować (osobno) w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić.
Ogórki pokroić w plasterki. Marchewkę oskrobać, opłukać, zetrzeć.
Sok z cytryny wymieszać z musztardą i szczyptą soli, roztrzepać z oliwą. Warzywa włożyć do miski, polać sosem, wymieszać.
Twoje zapiski: