puszka.pl - pysznie!

Nadziewane pieczarki posypane żółtym serem


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

500 g pieczarek
1 duża cebula
oliwa do smażenia
1 jajko
sól
pieprz
pieprz cayenne

tarta bułka
50 g żółtego startego sera

Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić, oddzielić kapelusze. Trzony drobno posiekać. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na jasnozłoty kolor. Do posiekanych trzonów dodać cebulę, jajko, sól i pieprz. Wymieszać razem.

Masą nadziewać kapelusze pieczarek. Ułożyć na brytfannie nasmarowanej tłuszczem nadzieniem do góry. Każdą pieczarkę posypać tartą bułką.

Wstawić do piekarnika i zapiec do zrumienienia. Przed podaniem posypać tartym serem.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2006-02-19 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: