puszka.pl - pysznie!

Placuszki z mrożonych jarzyn i pieczarek


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

1 opakowanie mrożonych warzyw
1 cebula
2-3 pieczarki
sól
pieprz
sos sojowy
1 szklanka mąki pszennej razowej
1 jajko
olej do smażenia

Przygotowanie:

Cebulę z pieczarkami smażymy. Jarzyny gotujemy w lekko osolonej wodzie. Dodajemy sos sojowy i inne przyprawy, aby jarzyny miały zdecydowany smak.

Mąkę mieszamy z jajkiem dodając wodę lub wywar z gotowania jarzyn. Dodajemy warzywa i dokładnie mieszamy.

Placuszki smażymy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.

Wskazówki i uwagi:

Podawać np. z sosem sporządzonym z jogurtu naturalnego z roztartym ząbkiem czosnku.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: Jul 2, 2005
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: