puszka.pl - pysznie!

Wiosenna sałatka warzywno-owocowa z jajkiem i fetą

Po prostu pychotka :o)


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 ogórek (długości około 25-30 cm)
2 średniej wielkości pomidory
1 duże jabłko
1 puszka kukurydzy
5 rzodkiewek
2 jajka ugotowane na twardo
1/2 opakowania fety

2 torebki sosu sałatkowego ziołowego
lub:
- własna kompozycja ziół (np. bazylia, oregano, mięta lub koperek)
- sól
- i ew. pieprz
oliwa lub olej sałatkowy

Przygotowanie:

1. Warzywa i owoce umyć, ogórka obrać.
2. Fetę, jajka ugotowane na twardo, warzywa i owoce pokroić w kostkę.
3. Wymieszać wszystko z sosem sałatkowym.
4. Odstawić na 15 minut.
Nadesłał(a) shoamin, dnia: May 28, 2005
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: