puszka.pl - pysznie!

Aspirynki


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

Ciasto:
1/2 kg mąki
4 żółtka
30 dag margaryny
4 łyżki śmietany

Lukier:
1 białko
10 dag cukru pudru

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na ciasto posiekać nożem, a następnie zagnieść. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Po wyjęciu rozwałkować i wycinać dowolne kształty. Białko dobrze rozbełtać z cukrem pudrem, smarować tym ciastka (najlepiej pędzelkiem), wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, piec na złoto.

Wskazówki i uwagi:

Można posypać mielonymi orzechami albo ciacha po upieczeniu przełożyć dżemikiem. Ja jednak wolę tradycyjne aspirynki grubo posmarowane lukrem!
Nadesłał(a) ~gabi, dnia: May 2, 2005
Źródło/autor przepisu: moja babcia

Twoje zapiski: