Lekkie i pożywne śniadanko jaglane
Dobrze smakuje z kanapką z ciemnego pieczywa z masłem orzechowym (fistaszkowym) bądź z ciastem "Stefanka" (z kaszy manny). Mniam;))) SMACZNEGO.
Rodzaj diety: wegańska+miód
Składniki:
dla 1 osoby
kasza jaglana - 2 łyżki stołowe
ew. płatki owsiane i jęczmienne - po 1 łyżce
orzechy włoskie
2 szkl. wody
miód do smaku - ok. 1 łyżka stołowa [miód można zastąpić słodem]
opcjonalne dodatki:
rodzynki, cynamon, otręby, zarodki
Przygotowanie:
Kaszkę ugotować w wodzie, dodać orzechy włoskie - po przestudzeniu do ok. 30 stopni dołączamy miód i ewentualnie inne wymienione dodatki.
Jeżeli chcemy dłużej czuć sytość można dodać po łyżeczce płatków owsianych i jęczmiennych.
Twoje zapiski: