puszka.pl - pysznie!

Łagodny chrzan z oliwkami

Doskonałe do wszelkich past, ale również samo na razowy chlebek własnego wypieku.


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

słoiczek dobrego tartego chrzanu (najlepszy "Polonaise")
1 jajko
garść oliwek
cukier
sól
ew. łyżka łagodniego majonezu

Przygotowanie:

W rondelku podgrzać chrzan, wbić surowe jajo i mieszając energicznie mocno podgrzać, aż jajko się zetnie. Po wystudzeniu wymieszać z posiekanymi oliwkami, przysmaczyć odrobiną cukru i soli. Nie zaszkodzi też łyżka łagodniego majonezu.

Wskazówki i uwagi:

1) Oliwki jakie lubisz - czarne, zielone, nadziewane papryką.
2) Można dać 2 jaja - będzie bardziej syte, ale i łagodniejsze.
Nadesłał(a) ~iskra, dnia: 2005-04-16 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: