biały ser (może być chudy)
boczniaki lub pieczarki
cebula
olej do smażenia
zielona cebulka (szczypior cebuli) albo szczypiorek
sól
sos sojowy
pieprz
czosnek
i wszystkie przyprawy które lubisz
- właściwie w każdych proporcjach jest w sam raz
Przygotowanie:
Posiekaj cebulkę i przysmaż ją na patelni. Kiedy się już zrumieni, dodaj boczniaki pokrojone w małe kawałki. Przykryj to i zostaw na małym ogniu, żeby się trochę podusiło. Przez ten czas przygotuj ciasto na naleśniki i posiekaj zieloną cebulkę.
Pomieszaj boczniaki i przypraw je. Zacznij smażyć naleśniki, a w międzyczasie zdejmij boczniaki z ognia, przełóż do miski i wymieszaj z białym serem - ewentualnie można je jeszcze doprawić. Kiedy naleśniki będą gotowe, posmaruj je nadzieniem i zwiń w ruloniki.
Nadesłał(a) stworzonko,
dnia: 2005-04-05 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.