Sałatka ryżowa z awokado, ananasem i kukurydzą
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: ovo-wege
		
	
		
			Składniki:
			
				
 dla  4 osób
			
			
	
			2 torebki ryżu basmati lub jaśminowego
1 awokado
puszka ananasów
puszka kukurydzy
sól
pieprz biały
majonez (opcjonalnie)
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
				
				
				
 
				
				
			
		
		Ryż ugotować, przestudzić. Awokado obrać, usunąć pestkę, pokroić w kosteczkę. Ananasa osączyć, pokroić w kosteczkę.
Do ryżu dodać awokado, ananasa i kukurydzę. Posolić, popieprzyć, można dodać majonez.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: