puszka.pl - pysznie!

Koktail Masa Perłowa - Kość Słoniowa


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

banan
sok grejpfrutowy
zmielony imbir

Przygotowanie:

Wrzucamy do robota kuchennego/ miksera/ koktailomatu pokrojonego w plasterki banana. Zalewamy sokiem tak by zakrył owoce i miksujemy na przecier. Potem dolewamy 2x więcej soku i wsypujemy odrobinę imbiru wedle uznania. Miksujemy ponownie.

Odstawiamy na minutę, żeby składniki utworzyły piękną masę, po czym pijemy w przeźroczystych szklanicach, sycąc oko urodą napoju.

Wskazówki i uwagi:

Istotne, by dokładnie zmielić banana. Pływające kawałki zdecydowanie burzą aksamitną materię nektaru.
Nadesłał(a) Adriana_i_Piotr, dnia: 2005-02-19 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: