25 dag selera
jabłko
łyżeczka startego chrzanu - może być ze słoika
sól
cukier
sok z cytryny - ile kto lubi
pól szklanki śmietany lub trzy łyżki oleju
Przygotowanie:
Obrany seler dokładnie umyć, następnie zetrzeć na tarce ze średnimi oczkami (ja robię w malakserze, strona tarczy z mniejszymi otworami i nie dociskam mocno selera). Na tarce z większymi oczkami zetrzeć jabłko.
Starte produkty skropić sokiem z cytryny by nie ściemniały. Do surówki dodać chrzan i przyprawić do smaku, a potem wymieszać ze śmietaną lub olejem. Można posypać posiekanymi orzechami.
Wskazówki i uwagi:
Mniam dla smakoszy warzyw.
Nadesłał(a) Marzolena-alla,
dnia: 2005-01-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis mam od dawna - ręcznie przepisany nie wiadomo skąd:))