1/2 puszki kukurydzy
4 plastry ananasa z puszki
1/3 zielonego ogórka
kilka gałązek natki pietruszki
odrobina soli
ew. łyżka oliwy z oliwek + łyżeczka miodu lub majonez/ sos tatarski + kilka ziaren cukru
Przygotowanie:
Ogórka kroimy w kostkę wielkości ziarenka kukurydzy. Pietruszkę drobno siekamy. Największe powinny być cząstki ananasa. Wszystkie składniki wsypujemy do miski i mieszamy. Wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny.
Wskazówki i uwagi:
Sałatkę tę można doprawić też :
1) łyżką oliwy z oliwek + łyżeczką miodu
lub
2) majonezem albo sosem tatarskim (wtedy nie solimy ! ale dodajemy kilka ziaren cukru)
I jeszcze jedno : Nie oszczędzać na pietruszce ! :)
Nadesłał(a) hewen,
dnia: 2004-12-28 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.