puszka.pl - pysznie!

Zupa z bambusa

kuchnia wietnamska
Jest to potrawa łagodna o ile nie przekroczy się ilosci przypraw podanych w moim przepisie :)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

1,5 litra wody mineralnej niegazowanej,puszka pędów bambusa w sosie własnym, 3 łyzki mąki ziemniaczanej, łyżka przyprawy typu: "jarzynka", 2 łyzki sosu sojowego, pół łyżeczki kurkumy, szczypta imbiru.

Przygotowanie:

Przed zagotowaniem wody, rozrobić ja w garnku z maką ziemniaczana. Następnie ciagle mieszając gotować do otrzymania jednolitego "żelu", dodać wszystkie przyprawy i pedy z bambusa wraz z sosem własnym! Gotować pod przykryciem(na małym ogniu przez 20 minut), mieszajac od czasu do czasu:)

Wskazówki i uwagi:

Do gotowej zupy polecam dodać szczypiorek, orzywia smak:)
Nadesłał(a) puciek, dnia: Dec 17, 2004
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: